Στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning, που διατίθεται σε 25 γλώσσες, συμμετέχουν περίπου 170.000 μεμονωμένα μέλη και περισσότερα από 5.324 έργα μεταξύ δύο ή περισσότερων σχολείων από ολόκληρη την Ευρώπη. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το e–twinning, πατήστε εδώ.
Το πρόγραμμα e- twinning της Ε΄τάξης.
Τη φετινή χρονιά 2012-2013, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα e- twinnig.Το πρόγραμμά μας ονομάζεται Children’s Games.
Εκτός από το σχολείο μας, συμμετέχουν σχολεία από τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Τουρκία.
Σχολική χρονιά 2015-2017
ERASMUS +
Δύο σχολικές χρονιές γεμάτες με δραστηριότητες σχετικές με τη σωστή διατροφή και την ανακύκλωση.
Οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και επισκέψεις για την αξία της σωστής διατροφής και τη σημασία της σωστής ανακύκλωσης για τη ζωή μας και το περιβάλλον μας .
Δεκατέσσερις (14) μαθητές της Στ τάξης μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να γνωρίσουν καινούριες χώρες , φίλους και να ζήσουν από κοντά τις συνήθειές τους και τον τρόπο ζωής τους.
Συγκεκριμένα ταξίδεψαν πέρσι στη Χώρα των Βάσκων (Bilbao-Zeberio), στη Ρουμανία (Galati) , στην Τσεχία (Plana nad Luznici– Praga) και στη Βουλγαρία (Sofia).
Την πρώτη χρονιά υπεύθυνη προγράμματος ήταν η κα Μιτζικού Ειρήνη (καθηγήτρια Αγγλικών) με συνοδό τη δασκάλα της ΣΤ Πασσίδου Χαρούλα και τον Εικαστικό Μάντζιο Παντελή.
Τη δεύτερη χρονιά υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κα Πασσίδου Χαρούλα (δασκάλα της ΣΤ τάξης). Συνόδεψαν οι συνάδερφοι: Μπρούσα Γερακίνα (Δασκάλα ΣΤ) και Καραγιάννη Παρασκευή (Μουσικός)
Think twice-eat wise
Στα πλαίσια του προγράμματος, όλες ανεξαιρέτως οι τάξεις του σχολείου κινητοποιήθηκαν και μέσα από ποικίλες δράσεις ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές/τριες στο θέμα της υγιεινής διατροφής και της ανακύκλωσης. Άλλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο σχολικό χώρο και άλλες σε εξωτερικό χώρο (μουσεία, εργοστάσια, εργαστήρια υγιεινής διατροφής κλπ ) Μέσα από την υλοποίησή του αποδείχτηκε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στις στάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές, καθώς ενθαρρύνεται ο καθένας και η καθεμιά να επινοήσει, να δημιουργήσει, να αναλάβει πρωτοβουλίες και κυρίως να συνεργαστεί. .
Σχολική χρονιά 2020-2022
Στα πλαίσια του προγράμματος 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Μάλτα και Ιταλία) ,με συντονίστρια την Τουρκία, προτείνουν καλές πρακτικές για ομαλή προσαρμογή των προσφυγόπαιδων στο σχολικό χώρο, μέσα από την εμπειρία τους.
Συμμετέχουν Δημοτικά σχολεία που φιλοξενούν μαθητές/τριες πρόσφυγες καθώς και Πανεπιστήμια που διεξάγουν έρευνα πάνω στα στοιχεία που προκύπτουν από το σχολικό χώρο.
Το Φεβρουάριο του 2020 ήδη ο Διευθυντής κ. Ανθόπουλος Κωνσταντίνος και η Υποδιευθύντρια κα Πασσίδου Χαρούλα, ως υπεύθυνοι του προγράμματος, ταξίδεψαν στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας.
Λόγω covid το πρόγραμμα πάγωσε για τα ταξίδια και συνεχίστηκε διαδικτυακά.
Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησαν ξανά οι επισκέψεις σε άλλες χώρες.
Τον Απρίλιο του 2022 το σχολείο μας υποδέχτηκε τους τις ξένες αποστολές από Τουρκία, Ιταλία και Μάλτα.
Το Μάιο του 2022 μας φιλοξένησαν το Δημοτικό Σχολείο Primarja Birzebbuga σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Ταξίδεψαν ο Διευθυντής κ. Κ. Ανθόπουλος, η Υποδιευθύντρια κα Χ.Πασσίδου, η εκπαιδευτικός ΠΕ70 Ε.Λουνή, η εκπαιδευτικός ΠΕ06 Α.Αλεξίου , η εκπαιδευτικός ΠΕ 79.01 Χ.Κατσώχη και ο εκπαιδευτικός ΠΕ08 Π. Μάντζος.
Τον Ιούνιο του 2022 μας φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο της Maccerata στην Ιταλία. Ταξίδεψαν ο Διευθυντής κ. Κ. Ανθόπουλος, η Υποδιευθύντρια κα Χ.Πασσίδου, η εκπαιδευτικός ΠΕ70 Ι. Πετρίδου και η εκπαιδευτικός ΠΕ70 Φ.Μουσούρη.
Στην ελληνική αποστολή, από το ΑΠΘ, πήραν μέρος επίσης η Κοσμήτορας Παιδαγωγικού τμήματος κα Κακανά Δόμνα, η Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής κα Χοντολίδου Ελένη, η Καθηγήτρια Παιδαγωγικής κα Παπαδοπούλου Μαρία και ο Καθηγητής Παιδαγωγικής Μιχάλης Ιωάννης.











